Laptop Akció

laptop akció

Akciós Laptop

1899.11.30. 00:00 Laptop

www.vatera.hu

A piaci visszajelzések alapján napjainkban már többen vásárolnak laptopot mint hagyományos asztali PC-t.
Ez köszönhető  a jobbnál jobb laptop akcióknak és hitel lehetőségeknek. Mert az igény megnövekedése miatt a gyártoknál végbement fejlesztések révén az előállítási költségek is nagymértékben csökkenhetek.

A gyártok között óriási a verseny ez is csökkenti az árakat és mára szinte minden cég kialakított úgy mond magas közép és alacsony szintű felszereltségü laptop kategóriákat.
Viszont sajnos ez némely cégnél a minőség rovására ment, és az olcsóbb kategóriás gépei az árnak megfelelő minőséget és élettartamot nyújtják. Habár figyelmeztetnek minket hogy ezek a gépek csak irodai felhasználásra alkalmasak és ne várjunk csodákat ennyiért..
Sajnos egyes cégeknél minden 100e Ft alatti készülék melyeket a Laptop akció keretében megvásárolhatunk ide tarozik csak irodai felhasználásra javasolt de azt is csak módjával. Ezek a gépek nem minden esetben bírják ki a minden napi intenzív használatot. A fő gond a túlmelegedés ami olyan mértékű is lehet hogy az alaplapról leválnak az alkatrészek és utána csak fődarab cserével lehet javítani. Ha tényleg intenzíven használjuk  az olcsó laptop akcióban vásárolt gépet (napi 6-8 óra folyamatos üzemeltetés) az esetek 70 százalékában ez be szokott következni még garancia időn belül, és ilyenkor örülhetünk mert ingyen megjavítják. De.. mennyi idő alatt?? Külön ügyfélszolgálati rendszerük van a hibabejelentésre melyet 1-2óra próbálkozás után sikerülhet érdemben elérnünk de ha csak a garancia levelünk van meg akkor nem is érvényesíthető a garancia szükséges a számla is erre érdemes oda figyelni. Ha sikeresen eljutottunk a szervizbe ott ha szerencsénk van és elkerüljük a több órás várakozást és leadjuk a gépünket javításra talán egy másfél hónap múlva megjavítják.. Mivel az alkatrészeket külföldről rendelik és ez ennyi időt vesz igénybe..

Laptop akcióban vásárolunk ne dőljünk be az olcsóságnak csak 20-30e FT -al kel többet kiadnunk és minőségi laptopot vásárolhatunk, aminél nem fognak jelentkezni a fenti problémák..

 

Milyen Laptopot vásároljunk?

Egy biztos ha jót akarunk és meg akarjuk kímélni magunkat az idegeskedéstől ne vegyünk 100eFT alatti akciós laptopot.. Inkább keresünk egy kicsivel drágább gépet a megbízhatóbb márkák közül pl. IBM, Toshiba, Dell, Sony, ezek a gyártok nagy múltra tekintenek vissza laptop gyártás terén és nem engedhetik meg hogy olyan gépet adjanak ki ami nem megbízható. Laptop akció keretén belül a 100eFt feletti kategóriát válaszuk de ha megtehetjük inkább vásároljunk 150eFT környékén egy gépet a fent említett márkák közül és biztos nem fogunk csalódni semmilyen téren. Ha nem engedhetjük meg magunknak ezt az összeget, még akkor is jobban fogunk járni ha a laptopot hitel vállalással vásároljuk meg. Nagyon kedvező hitel lehetőségek vannak a laptop akciókban pl.: 0% kamat havi 1% kezelési költség (ez egy 150eFT -os gépnél csak havi 1500 Forint).

Én  a Toshiba mellet voksolnák mivel ezek a gépek nagyon megbízhatóak és munkára termettek és az új dizájn ami az A300 –as szériától fölfele jelent meg nagyon jelentős,.. ismételten remekelt a gyártó.  A Toshiba talán az egyetlen mely a garancia terén sem gördít elénk akadályokat ők nem kérnek semmilyen garancia levelet elég csak a gépet bemutatnunk és a sorozat szám alapján mindent el tudunk intézni, persze azért jó ha megtartjuk a garancia levelet és a számlát a vásárlási időpont  feltüntetése végett.
Nagyon jó az IBM a Dell és a Sony is és az utóbbi időkben az Acer is nagy fejlődésen ment át és drágább kategóriákban megbízhatóbb gépeket kínál.

Tehát a laptop akció nál is igaz a jól ismert közmonda „olcsó laptopnak híg a bele”.